한국의 전통 곡물요리의 하나이다. 곡식의 가루를 찌거나 삶아 익히며 찌는떡, 지지는떡, 삶는떡, 친떡 등이 있으며 주로 찹쌀이나 멥쌀이 사용된다.
Tteok refers to powdered grains that are steamed and molded into various shapes. It is usually made using regular or sweet rice.
Gamjatteok
감자떡
껍질 벗긴 감자를 갈아 면포에 짜서 앙금을 가라앉히고 건더기와 앙금, 불린 강낭콩을 섞어 반죽하여 모양을 내서 쪄 낸 간식으로 식으면 식감이 쫄깃하다.
Potato Cake
To make this dish, first peel and grate potatoes and wring in a clean cloth to remove any excess moisture. Mix potato starch, grated potatoes, and soaked kidney beans to form a dough and then steam. When cooled, this potato cake makes a healthy snack with a chewy texture.