한국의 전통 곡물요리의 하나이다. 곡식의 가루를 찌거나 삶아 익히며 찌는떡, 지지는떡, 삶는떡, 친떡 등이 있으며 주로 찹쌀이나 멥쌀이 사용된다.
Tteok refers to powdered grains that are steamed and molded into various shapes. It is usually made using regular or sweet rice.
Kkultteok
꿀떡
찹쌀가루에 꿀을 섞어 체에 내린 뒤 밤, 대추, 잣 등을 켜켜히 넣고 찌거나 또는 찹쌀가루 반죽에 꿀이나 설탕을 넣고 모양을 빚어 만든 떡이다.
Honey-filled Rice Cake
Pass sweet rice powder mixed with honey through a sieve, layer with jujubes and pine nuts, and steam. Or make the mixture into a dough. Shape the dough into pieces and stuff with honey or sugar.