우리 고유의 과자류의 총칭이다. 곡물가루나 과일 등에 꿀, 엿, 설탕을 넣어 달콤하게 만들어 먹는다. 재료, 만드는 법에 따라 유과, 유밀과, 강정, 다식, 전과 등으로 나눈다.
Hangwa refers to traditional sweets made with powdered grains, honey, malt, and sugar. It is categorized into various types, such as gangjeong , yugwa , yumilgwa, dasik , and jeongwa , depending upon the ingredients and recipe used.
gammallaengi
감말랭이
감을 껍질을 벗기고, 조각내어 건조시킨 곶감의 한 종류이다. 일반적인 곶감보다도 맛이 부드럽고 쫄깃하며 당도가 높아 간식으로 먹기에 좋다.
Dried Persimmon
Fresh persimmons peeled, cut, and dried. A type of gotgam (dried whole persimmon), gammallaengi makes a tasty snack, as it is more tender, chewier, and sweeter than most types of gotgam.