우리 고유의 과자류의 총칭이다. 곡물가루나 과일 등에 꿀, 엿, 설탕을 넣어 달콤하게 만들어 먹는다. 재료, 만드는 법에 따라 유과, 유밀과, 강정, 다식, 전과 등으로 나눈다.
Hangwa refers to traditional sweets made with powdered grains, honey, malt, and sugar. It is categorized into various types, such as gangjeong , yugwa , yumilgwa, dasik , and jeongwa , depending upon the ingredients and recipe used.
Gangjeong
강정
튀긴 쌀과 콩 또는 볶은 깨를 되직한 물엿에 버무려 굳힌 후 여러 모양으로 썬 전통과자이다.
Sweet Rice Puffs
This is a traditional Korean confectionery that is made by mixing puffed rice, beans, or toasted sesame seeds with a starch syrup. The mixture is rolled flat, allowed to harden, and then cut into various shapes.