우리 고유의 과자류의 총칭이다. 곡물가루나 과일 등에 꿀, 엿, 설탕을 넣어 달콤하게 만들어 먹는다. 재료, 만드는 법에 따라 유과, 유밀과, 강정, 다식, 전과 등으로 나눈다.
Hangwa refers to traditional sweets made with powdered grains, honey, malt, and sugar. It is categorized into various types, such as gangjeong , yugwa , yumilgwa, dasik , and jeongwa , depending upon the ingredients and recipe used.
gotgam
곶감
껍질을 벗기고 실에 꼭지를 달아 말린 감이다. 쫄깃한 식감과 달콤한 맛이 특징으로, 우리나라에서 겨울철에 많이 먹는 간식이다.
Dried Whole Persimmon
Persimmon peeled and hung to dry by tying its stalk to a string. It is a winter delicacy favored for its chewy texture and sweet taste.